Realizare foi cu antet

Pot afirma faptul că, o foaie cu antet poate reprezenta un factor foarte important în mediu de afaceri dar şi în scopuri personale. Aceste foi personalizate sunt partenerii tăi atunci când îţi prezinţi afacerea pe o foaie de hârtie, mai ales ofertele tale adresate potenţialilor clienţi. În acest moment foile cu antet devin valoroase pentru nevoia ta, din acest motiv trebuie să planifici cu atenţie fiecare parte a realizării acestora dar deopotrivă şi tipărirea lor.

Continutul unei foi cu antet

Luând în considerare faptul că, foile cu antet nu fac decât să reprezinte o imagine a companiei utilizată în cadrul colaborărilor zilnice, conţinutul acestora este foarte important. Cel mai mare succes aduc foile cu antet cu cele mai simple caracteristici. Prin urmare, ţinând cont de spaţiul redus al unui antet, simplitatea poate fi oferită prin introducerea în cadrul antetului a celor mai stricte informaţii: logo-ul şi sloganul companiei, precum şi datele de contact şi adresa.

Pe foile cu antet poţi printa ulterior şi alte documente care sunt utilizate în cadrul companiei şi care intră în contact cu potenţialii clienţi/furnizori. Astfel informaţia tipărită va avea un aspect profesional, punând în evidenţă atât informaţia furnizată cât şi imaginea companiei.

Dimensiunea unei foi cu antet

În ceea ce priveşte dimensiunea foilor, la aceste materiale de promovare se utilizează formatul A4, standard. Trebuie totuşi să fii atent la dimensiunea şi categoria fonturilor utilizate în cadrul antetului, acestea ar trebuie să sugereze claritate şi lizibilitate.

Textura Hartiei

Formatul hârtiei strandard pe care sunt printate foile cu antet este cel A4 (210mm. x 297mm.), deşi uneori pot fi printate şi în format A5 (148mm. x 210mm.), excepţie fiind dimensiunile personalizate după caz. Gramajul recomandat pentru hârtia utilizată în printare este cel de 80g. sau 90g., excepţie făcând hârtiile speciale (inclusiv filigranate), cu gramaje de până la 120 g.

Design-ul unei foi de antet

Un antet conform şi specificului sau este poziţionat în partea de sus a unei foi de hârtie. În cadrul acestuia sunt incluse: logo-ul companiei şi datele de contact (adresa fizică, adresa email, adresa web, telefon, fax, etc.), acest model este foarte asemănător unei cărţi de vizită. Însă pentru a personaliza foaia cu antet poţi alege să introduci un model de fundal care poate fi logoul companiei sau un alt design specific companiei.

Recomandarea mea este ca atunci când iei o decizie cu ceea ce doreşti să apară pe foia de antet personalizata să ei în calcul şi faptul că pe acest material vor fi printate diverse informaţii.

Dacă consideri că prezenţa unui fundal colorat ar personaliza mai mult design-ul foii cu antet, fii foarte atent deoarece culorile şi elementele grafice utilizate pot îngreuna vizibilitatea.

Tiparirea unei foi cu antet

Un design bine pus la punct, reprezintă un avantaj în cadrul unei relaţii de afaceri. Prin urmare, calitatea imprimării poate contribui într-o oarecare măsură la imaginea companiei tale.

Formatul foilor cu atent este recomandat să fie din următoarele categorii: TIFF, JPEG, PDF, Corel Draw, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Excel sau Word.

Foile cu antet pot fi tipărite atât pe o singură fără cât pe ambele fete, de asemenea pot fi color sau alb-negru, cea din urmă fiind o metodă avantajoasă în situaţiile în care acestea sunt trimise prin un fax pentru a reda o mai bună calitate la scanare.

Ţine cont de faptul că, factorul de succes pentru obţinerea celor mai bune foi cu antet este o imprimare de calitate.